Technologie

Home/Technologie

PureFlow

PureFlow  PureFlow to wyjątkowo lekki materiał filtrujący będący alternatywą dla innych materiałów takich jak piasek czy szkło filtracyjne. PureFlow gwarantuje przejrzystą wodę pozbawioną metali, materiałów chemicznych i sztucznych barwników. Opatentowany i produkowany w Niemczech PureFlow pasuje do filtrów piaskowych, dakronowych oraz kartuszowych.  PureFlow składa się z trzech termicznie związanych w jednej warstwie specjalnych włókien, doskonale filtrujących wodę w filtrach basenowych, wannach spa, oczkach wodnych, [...]

Uzdrawiająca moc wody

Dążąc do zachowania zdrowia rzadko zwracamy uwagę na wodę, nie zdając sobie sprawy, w jak wielkim stopniu zależy ono od właściwego stanu tej jednej z najbardziej magicznych substancji w przyrodzie. W ostatnich latach zaczęła znacząco wzrastać świadomość społeczeństwa w kwestii zdrowia. Obecnie wielu ludzi zwraca coraz większą uwagę na to, co wprowadza do swojego ciała - stale rośnie sprzedaż witamin, [...]

Właściwości minerałów

Właściwości Minerałów AMETYST Odmiana kwarcu o zabarwieniu fioletowym do purpurowego. Wzmacnia rozsądek, przyjaźń, intuicję, inteligencję, natchnienie, opanowanie, spokój wewnętrzny, pokorę, duchową świadomość. Doskonały do medytacji, zwiększa zdolności parapsychiczne. Odpędza depresje, przyciąga duchy opiekuńcze. Chroni przed zdradą ze strony mężczyzny. Pomocny przy problemach z migreną, żylakami, wrzodami, opuchlizną, oparzeniami, pijaństwem. Oczyszcza krew. Czakra: korona, trzecie oko Awenturyn Odmiana kwarcu z dodatkami [...]

Zmiękczanie Jonowymienne

Woda z większości ujęć w Polsce charakteryzuje się wysoką zawartością związków wapniai magnezu (twardością). Twardość wody powoduje zbędne zużycie środków zmękczających,a także powstawanie kamienia kotłowego, który zmniejsza wydajność procesu grzewczegoi znacznie zwiększa zużycie paliwa. Twardość wyrażana jest w różnych jednostkach. Tabela przeliczeniowa różnych jednostek twardości wody.       stopień francuski 0F   stopień niemiecki 0N   mg CaCO3/l   [...]

Rewitalizacja wody

Przekazy historyczne i legendy głoszą, że dawno temu ludzie poszukiwali źródła żywej wody, która ciężko chorych stawiała na nogi. Jest w tych historiach i legendach jakaś silna moc i wiara, że taka woda naprawdę istniała i nadal istnieje… Zdarza się często, że odkrycia te potwierdza nauka, dopiero po tym jak praktyczne zastosowania w różnych dziedzinach życia potwierdzają ich niekwestionowaną użyteczność. [...]

Energia Skalarna – Twoje Zdrowie

Cały wszechświat składa się z niewidzialnych  energii. Energia towarzyszy nam przez całe życie, od narodzin aż po śmierć. Wszystkie istoty  żywe wytwarzają własne pole otaczając się energią. Pole elektromagnetyczne jest niezbędne dla prawidłowego wzrostu i rozwoju wszystkiego co żyje. Są różne formy naturalnych fal elektromagnetycznych, które znajdują się w atmosferze  i pochodzą z ziemi, słońca i księżyca. Naturalne pola elektromagnetyczne [...]

Odżelazianie i Odmanganianie wody

Zawartość żelaza w wodach podziemnych waha się od zawartości śladowych do kilkudziesięciu mg Fe/dm3. Może ono występować jako rozpuszczone i bezbarwne żelazo dwuwartościowe lub jako utlenione, wytrącające się w postaci czerwonego osadu, żelazo trójwartościowe. Mangan występuje w ilościach znacznie mniejszych i zwykle jego zawartość w wodzie nie przekracza kilku mg Mn/dm3. Pierwiastki te są rozpuszczone w wodzie w postaci różnych związków [...]

Bioceramika

Mała ceramiczna kulka mineralizująca molekułę Wody do słabo zasadowej wody i uwalnianie małych cząsteczek Woda do filtrów wodnych   Małe cząsteczki wody o właściwościach aktywowały kulę ceramiczną, opalaną naturalnym doborem rzadkich surowców mineralnych, stosunek cech specjalnych w porównaniu z procesem topienia w gradiencie wysokotemperaturowym. Funkcjonalna ceramiczna kula uwalnia promienie dalekiej podczerwieni i jony ujemne, powodując, że cząsteczki wody rezonansują strukturę [...]

Filtracja mechaniczna

Woda ze stacji uzdatniania, zanim dotrze do odbiorcy końcowego, przepływa przez kilometry rur. Poprzez ich nieszczelności oraz odrywanie osadów pojawiają się w wodzie piasek, muł, rdza żelaza. Sprawiają, że staje się ona mętna, co szczególnie można zaobserwować po spadku ciśnienia w sieci wodociągowej. Kontrola NIK (cały raport do pobrania tutaj) wykazała, że: …jakość wody dostarczanej ludności, pogarszała się systematycznie, [...]

Filtracja metodą odwróconej osmozy

Nawozy, środki ochrony roślin, ścieki komunalne i przemysłowe powodują, że rzeki i wody gruntowe są silnie zanieczyszczone. Dzisiaj prawie w ogóle nie ma już wód powierzchniowych I klasy czystości. Tymczasem większość dużych miast pobiera wodę z rzek. Podziemne są bardziej czyste, ale tylko 1/3 z nich jest I klasy czystości. Ponadto sieć wodociągowa powoduje wtórne zanieczyszczenie wody. Stosowany chlor [...]

Uszlachetnianie wody

Filtry, które oferujemy, nie tylko skutecznie oczyszczają wodę. Nadają jej także właściwości prozdrowotne. W tym celu w naszych urządzeniach umieszczamy minerały posiadające bardzo korzystne cechy dla utrzymania zdrowia. Jeden z nich – krzem, znany jest ludzkości od wielu setek lat. Wykładano nim dna studni w celu polepszenia jakości wody. Także od dawna znane są dobroczynne właściwości kwarcu. To minerał [...]

Ożywianie wody – technologia Grandera

Badania naukowców amerykańskich, japońskich, a także wielu europejskich wykazały, że o przydatności wody do spożycia nie decydują tylko jej parametry chemiczne i mikrobiologiczne. Udowodnili, że po tradycyjnym oczyszczeniu nadal zawiera sygnały, które zależnie od długości fali mogą być szkodliwe dla człowieka. Johann Grander odkrył, że drgania wysokiej częstotliwości wytwarzane przez generator magnetyczny dają w sposób trwały przenosić się na [...]

Wgrywanie informacji prozdrowotnych

Współczesna medycyna, oparta na farmakologii, postrzega człowieka jako układ funkcjonujący głównie w oparciu o reakcje chemiczne. Tymczasem organizm człowieka jest też układem informacyjnym. Dr Lee H. Lorenzen – biochemik z USA, był jednym z pierwszych, który udowodnił, że woda może przenieść posiadane informacje do organizmu człowieka. Jego żona, gdy ciężko zachorowała, w końcowym stadium choroby nie mogła nawet przyjmować [...]

Kasowanie szkodliwej pamięci wody

Fizyk profesor Wolfgang Ludwig, doradca Światowej Fundacji Badań w Los Angeles stwierdził, że woda ma zdolność przechowywania raz wbudowanej informacji na poziomie odpowiedniej częstotliwości i przekazywania jej innym układom, np. organizmom żywym. Udowodnił, że skażona woda po oczyszczeniu ze szkodliwych substancji chemicznych, bakterii i wirusów, nadal reprezentuje odpowiadające im elektromagnetyczne drgania. Tak więc nawet po tradycyjnym oczyszczeniu, zawiera sygnały, [...]

Hydropath – zapobieganie osadzaniu kamienia bez użycia środków chemicznych

Kiedy twarda woda jest podgrzewana, ulega zmianom ciśnienia lub turbulencji, zachodzi zjawisko łączenia się jonów wapnia i magnezu, powodując osadzanie ich w postaci kamienia w instalacjach przemysłowych, na przewodach, rurach, ściankach urządzeń, takich jak: pralki, zmywarki, ekspresy do kawy itp. Powoduje to zwiększony przez nie pobór prądu oraz ich uszkodzenia. Urządzenia wykorzystujące technologię Hydropath wytwarzają sygnały elektromagnetyczne rozchodzące się [...]

Nadanie wodzie właściwości antyoksydacyjnych

Procesy utleniania (oksydacji) i redukcji (antyoksydacji) zachodzą nieustannie w każdej komórce organizmu. Polegają na wymianie elektronów między cząsteczkami. Substancje, które mają ich wiele, są zredukowane, czyli posiadają ujemny potencjał redox i mogą oddawać je cząsteczkom innych substancji, które mają elektronów za mało – są utlenione (mają dodatni potencjał redox). Jednostką miary stopnia utlenienia jest ORP (Oxidation Reduction Potential, potencjał [...]

Nadanie wodzie odczynu zasadowego

Wg światowej klasy naukowca, mikrobiologa dr Roberta Younga, jest tylko jedna choroba: zakwaszenie. Powodem jest złe odżywianie – nadmierne konsumowanie mięsa, białego pieczywa, białego ryżu, cukru, słodyczy, nabiału, kwaśnych napojów, np. coca – coli, kawy, piwa, palenie tytoniu, nadmierny stres i zbyt małe spożywanie warzyw oraz owoców. Skutkiem zakwaszenia są otyłość, dysfunkcje i choroby, np. alergia, nowotwory, osłabienie systemu [...]